Type EL-sykkel

                                         Type EL-sykkel

Bike Brothers var en av de første i Norge som startet med salg av El-sykkel. Allerede sent på 90 tallet testet vi elsykler, da var elsyklene ikke gode nok og satsingen ble avsluttet. Men i 2011 starter vi for fullt med vår satsning på EL-sykler. Vi er blant de i Norge med absolutt best bransjeerfaring. Vi vet av erfaring hvor kjedelig det er hvis din helt nye EL-sykkel ikke lever opp til forventningene. Derfor vet vi at før du skal kjøpe din EL-sykkel er det et ekstremt viktig spørsmål du må stille deg: “Hvilken type syklist er jeg?”. Så snart du har funnet ut av det er du klar til å gå til innkjøp av din EL-sykkel. Vi tilbyr El-sykler for alle bruksområder. Alt fra rolige turer i byen til ekstreme utforkjøringer på sti. Valg av blant annet motor, batteri, og komponenter bør tas basert på hvordan du har tenkt å bruke akkurat din sykkel. Se mer om våre forskjellige typer EL-sykler i menyen.

 

Kjøp av EL-sykkel

 

Kjøp lokalt

Internett kan være et fristende sted å handle for mange. Dette er noe vi fraråder og mener kun bør gjøres dersom det ikke finnes noe bedre alternativ. Vi anbefaler på det sterkeste å kjøpe EL-sykkel på en lokal sykkelbutikk. Ved å gjøre det vil du ha mulighet til å ha god dialog med salgsstedet, som igjen vil gi deg god veiledning ved kjøp av EL-sykkel. På denne måte vil du få mulighet til å prøve sykkelen før du kjøper, samt få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha. Grunnet strenge regler og forskrifter rundt transport av EL-sykler vil eventuelle garantisaker og reklamasjoner også bli en del letter dersom du har et lokalt utsalgssted å forholde deg til. Skulle noe måtte sendes tilbake til produsent vil utsalgssted ta hånd om dette for deg uten at du trenger å stresse med det.

 

En EL-sykkel vil kreve service fra gang til gang. Ved å kjøpe lokalt vil du kunne lage gode serviceavtaler med salgsstedet slik at du alltid skal ha noen å gå til dersom det skulle være noe med din sykkel. Du vil også ha en trygghet i at ditt lokale verksted er godt kjent med deg og din EL-sykkel. Dersom du først ser deg nødt til å handle på nett bør du styre unna rene nettbutikker og heller netthandle i butikker som i tillegg tilbyr verksted og service. Internettets store svakhet er at selv en garasjeimportør kan fremstå som seriøse. Med flotte nettsider og forfalskede tilbakemeldinger er det fort gjort å bli lurt.

 

Netthandel fra utlandet bør aldri være alternativ, reklamasjonsrett og garantier vil da være i henhold til det landet du handler fra. Norsk lov krever at det elektriske utstyret på en EL-sykkel skal ha 5 års garanti. De fleste andre land opererer med 1-2 år lang garanti. Derfor kan prosessen med å reklamere til utlandet fort bli et mareritt. Bare det å sende en elsykkel eller batteri, vil være spesialgods, som krever både mye papirarbeid og omhyggelig pakking. 

 

Kinasykler

Mange faller for fristelsen ved å gå til innkjøp av det vi kaller for “Kinasykler”. Etter vår erfaring finnes det ikke EL-sykkel systemer fra det Kinesiske markedet som kan måle seg med de systemene du får hos en av de mer kjente produsentene som Bosch eller Shimano. Innkapsling og kvalitet på elektronikk, batteri og motor er rett og slett ikke god nok for å tilfredsstille 5 års reklamasjonsrett som kreves i Norge. Blir disse syklene brukt daglig i all slags vær er det kun spørsmål om tid for problemene dukker opp.  Mange av disse produsentene forholder seg dessverre ikke til 5 års reklamasjonsrett, men hevder 2 år. Dette er i strid med den norske kjøpsloven. Når man i tillegg ikke har ett tilfredsstillende service apparat på plass er dette å kaste bort pengene mener vi.

 

Kvalitet og levetid på batterier varierer voldsomt fra kinesiske produsentene. Vi ser stor forskjell på dette i forhold til for eksempel Bosch og Shimano. Når men leser om rekkevidde og ytelse på denne type sykler ser det ofte lovende ut på papiret. I praksis erfarer vi at skuffelsen ofte er stor. Kvaliteten på det sykkeltekniske utenom den elektriske delen er ofte svært lav og ikke tilfredsstillende for bruk over lengre tid. Det finnes mye oppfinnsomhet i forhold til hvor produsentene oppgir at “kina syklene”. Det er dessverre mange selgere som tar mye kreativitet i bruk. Mange oppgir europeiske land som Tyskland, Sverige eller  Danmark som produksjonssted. Dette viser seg som ikke å være sant.

 Vårt råd: Aldri kjøp en EL-sykkel uten å prøve den!

 

  Sjekk ut disse!

SALG
Opprinnelig pris var: kr 44.990.Nåværende pris er: kr 41.990.

Last / Familie

Urban Arrow Family

kr 79.990