4fb4c26ee972c
Er født 1971 og oppvokst blant fjord, fjell og fonn i Kvinnherad. I barn og ungdomstiden var jeg med på forskjellige idretter som langrenn, fotball og svømming. Det var nok aldri aktivt satsende, men gav likevel et grunnlag til å kunne ta opp igjen aktivitetene senere. Ble ivrig med løping, langrenn, toppturer på ski, og sporadisk sykling tidlig i tjueårene.

Under førstegangstjenesten var jeg den første som meldte meg frivillig til hva det enn nå skulle være av idrettsaktiviteter, hurra vi fikk jo fri fra den ordinære tjenesten for å konkurrere.

Fra midten av 90-tallet har jeg deltatt i Birken på ski flere ganger og Vasaloppet med merker i begge rennene. Løpingen var typisk av/på med belastningskader. Tok derfor også opp igjen svømming på veteran nivå, faktisk min formelt største prestasjon er dobbelt nordisk veteran mester svømming stafett tidlig 2000-tallet. Vel jeg var nok jumbo på svømmelaget, men kjekt var det jo. Mitt motto er ”gi aldri opp”, det finnes alltid alternativer.

Senere utover 2000-tallet tok jeg opp igjen den sporadiske syklingen og deltok i Nordsjørittet for første gang 2007. Fullførte på rett over 3timer i den gamle løypen med tildels stier og kø på tung stålsykkel med ødelagt dempegaffel. Det var et kick og fra nå av tok det av, det ble sykle-sykle-sykle.

Samme år ble jeg med i Hafrsfjord SK, var med på treningen og kom inn i et bra sykkelmiljø. År for år ble treningen mer og mer seriøs. På slutten av 2009 og over i 2010 begynte jeg å hevde meg i ”turritt-toppen”, men har aldri hatt en alene/spurt til mål seier total alle klasser. Fra 2012 har jeg blitt med i Stavanger TSK og Bros Test Team og ser frem til spennende erfarings utveksling her. Videre liker jeg det meste av både landevei og terreng, men er nok ikke blant de mest tekniske på det mest krevende rundbane rittene. Min styrke så langt er nok ritt med start i en lang bakke hvor plassering i feltet ikke er så viktig.

Den gamle 2007 Nordsjøritt sykkelen kjøpt på Bike Brothers i 1999 er fortsatt i traust daglig drift til/fra jobb. Men må innrømme når jeg tar frem den noe lettere og stivere Magic-en så er det en litt annen respons på den.