Transport av elsykkel

Transport av elsykkel

Skal du ha elsykkel med deg på en tur, en reise eller ved flytting? Ulike bestemmelser gjelder ved ulik transport. Her er viktig informasjon og nyttige tips når det gjelder transport av elsykkel.

Elsykkel og bil

Dersom du skal frakte elsykkel som privat bilbruker, og det er begrenset med plass, kan du bruke sykkelstativ, akkurat som ved frakt av tråsykkel. Noen poeng må imidlertid noteres: en elsykkel er noe tyngre enn konvensjonelle sykler, og rammene er ofte noe større. Et sykkelstativ på hengerfestet letter lastejobben, men påse både at sykkelstativet og hengerfestet tåler vekten av en elsykkel.

Ved frakt av Bosch elsykkel på sykkelstativ skal batteriet alltid tas av og legges et trygt sted inne i bilen før avreise. Det samme gjelder Intuvia – og Nyon display. Dette bidrar til å unngå skade på komponentene. Vi anbefaler å bruke neoprenbeskyttelse til motoren under frakt av elsykkel på bil.  

transport av elsykkel
transport av elsykkel

Frakt av elsykkel

Dersom din elsykkel skal fraktes av et kommersielt transportfirma eller en tredjepart (for eksempel med fly eller fraktselskap) gjelder spesielle emballasje – og merkingskrav som må følges. Transportfirmaet vil gi mer informasjon om dette. Ved frakt av batterier gjelder spesielle retningslinjer og lover. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med dette.

Elsykkel på toget

 

I tog med sykkelrom kan elsykkel (25 km/t) for det meste transporteres uten problemer. Bare kjøp en sykkelbillett (les mer på NSB) og parker elsykkelen slik at den ikke står i veien for noen. Vi anbefaler at du rådfører deg med det aktuelle transportfirmaet i forkant av reisen. 

Elsykkel på fly 

 IATA (International Air Transport Association) har lagt ned forbud mot frakt av elsykkelbatteri på standard passasjerfly. Dersom din elsykkel skal med på ferien kan du sende den med lastefly, men da må batteriet være forsvarlig pakket, sendt separat som farlig gods og sertifisert for transport. Dette kan være tungvindt, så det kan være lurt å sjekke om det er en elsykkelforhandler som leier ut batterier i nærheten av din feriedestinasjon.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *