Sesongen 2013

Sesongen 2013 er over og oppkjøringen til en ny sesong er så vidt i gang. Jeg har denne sesongen syklet for CK Haugaland og jeg vil takke for et kjempe godt samarbeid. Sykkelen min, Bros Ultimate, har også fungert utmerket. Etter å ha syklet 2 år på sykler fra Bike Brothers er jeg veldig fornøyd med utstyret. Bros Ultimate er helt klart en topp konkurransesykkel! Jeg vil også trekke frem kjempe god service hos Bike Brothers Haugesund. Det ble en brå avslutning på 2013 sesongen for min del da jeg ble påkjørt av en annen syklist under sykkelrittet «Fana 2-dagers». Dette resulterte i brukket kragebein og brist i et par ribbein. Innspurten av 2013 sesongen ble derfor noe redusert, bla. siste runde i norgescupen og kretsmesterskapet måtte utgå. Når jeg ser tilbake på sesongen som har det gått har det vært både oppturer og nedturer. Som første års senior var det merkbart høyere fart, men på ingen måte skremmende. Distansen er også en del lengre, noe jeg særlig erfarte under NM. Fjorårets vintertreningen gikk uten problemer noe jeg fikk bekreftet gjennom diverse tester. De første rittene begynte allerede i midten av mars i Belgia. Formen var på vei oppover og jeg kjørte til tider ganske bra, selv om topp 20 var det beste resultatmessig. Da jeg kom hjem fra Belgia var det kun noen få uker til sesongåpning her hjemme, noe jeg virkelig så frem til. Utrolig kjedelig med forkjølelse på rittdagen og dermed gikk det i vasken. Etter en ukes sykdom, var jeg tilbake i full trening og neste store mål var NC Eidsvoll. Rittet endte i en massespurt hvor jeg havnet rundt 30.plass. I løpet av vårsesongen fikk jeg også være med på Team Rogaland under Ringerike GP og Hadeland GP. Veldig inspirerende å kjøre mine første UCI ritt. I løpet av våren tok jeg også hjem seieren i de lokale rittene Sør-Karmøy Rundt og Vatsrittet. NM i Grimstad var sesongens store mål og da særlig U23 fellesstarten. Alt fungerte veldig bra helt til det gjenstod ca. 20 km og punktering på bakhjulet. Jeg hadde kun en punktering i løpet hele sesongen og denne måtte selvfølgelig kommen under NM. Ettersom jeg ikke fikk «pes» opp igjen var rittet så godt som over. NM senior, som gikk uka etter, var målet å være med så lenge som mulig. Måtte gi noen sekunder på de siste 2 km, men alt i alt et greit gjennomført ritt. Høstsesongen ble som sagt noe kortere enn planlagt og jeg deltok derfor for det meste i lokale ritt, både aktive og turritt. Jeg skal neste sesong sykle for Stavanger SK, men vil enda være medlem i CKH. Jeg ser frem til å satse mer på sykkel og nye utfordringer. Forhåpentligvis vil et større treningsmiljø bidra til å gjøre meg enda bedre. Ved siden av all treningen vil jeg også studere offshoreteknologi på UiS. Tilslutt vil jeg igjen si takk for flott samarbeid med CK Haugaland og Bike Brothers gjennom året som har gått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *