Nyheter fra BROS teamet-Oppsummering fra Årets Birkebeiner ritt

Etter felles oppvarming med Erling stilte vi ved inngangen til startboksen 20 min. før start. Det var nervøst som vanlig rett etter start, men var oppe blant de 5-10 første etter 10 min. Feltet kjørte jevnt og det ble gradvis færre ryttere etterhvert som vi la stigningene bak oss.
Kom greit ned til Djuposet i en gruppe med Erling. I terrengpartiet hadde jeg en kort stopp for å feste hjul-blokkasjen som hadde ristet løs i nedkjøringen til Djuposet. Mistet gruppa, men forsøkte å ikke stresse. Startet gruskjøringa med 2 andre ryttere, men det kom etterhvert opp flere. Vi tapte imidlertid stadig tid i forhold til gruppa foran. Så kom det noen friske ryttere som satte fart i hele gjengen, og i løpet av 20 minutter var vi ajour med de foran.

Feltet som nå utgjorde gruppe 2 ble noe for stort til at kjedekjøringen fungerte.
2 ryttere i tet fra M45 var ikke noe særlig å bry seg om for oss i M50 & M55.

Det gikk forholdsvis rolig framover, så når regnet økte på mot Lillehammer ble det grisekaldt. Gamblet på at det ikke skulle regne mye i år.
I finalen ned mot ballettbakken er det viktig å følge på langt framme i feltet. I bunnen av bakken ble det stive hjul og ene foten i venstreskrens for å unngå stopp. Gjorde flere feil underveis, men det gjorde sikkert de bak meg også, da det ikke kom noen forbi de siste 1000 meterne.

Hilsen Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *