Sykkel på fly

Reise med sykkel på fly

Når du skal ha sykkel på fly, er det noen punkter som er viktige å tenke på. Vi anbefaler først og fremst at du pakker sykkelen i en sykkelkoffert. Da får du en bedre polstring av sykkelen og det er lettere å pakke sykkelen i en slik koffert i forhold til i en pappeske. Pappesker kan også gå i oppløsning hvis den blir utsatt for regnvær.
 

Hvordan pakke man sykkel?

 
Når man pakker sykkelen, bør man gjøre følgende:
1) Ta av pedalene.

2) Løsne styret og drei det inn mot rammen.

3) Ta av hjulene og reduser trykket i dekkene(de fleste flyselskap krever dette). Fjern også akslingene fra hjulene slik at hjulene tar mindre plass.

4) Skru av bakgiren. Da reduseres faren for at giren blir skadet og det blir også bedre plass i kofferten.

Hva skal man ha med seg?

 
Ting som kan være nyttig å ha med seg i sykkelkofferten til bruk når man kommer fram til bestemmelsesstedet er et multiverktøy for montering av sykkelen og pedalnøkkel eller umbrakonøkkel med stort moment for montering av pedalene.
 
Co2 patroner er ikke lov å ha med seg på fly, så vi anbefaler at du tar med deg en gulvpumpe i kofferten. Har du pakket kofferten slik som anbefalt i denne teksten, har du ingen problemer med å få plass ti en slik pumpe. Ta også med en liten pumpe til bruk på sykkelturene.

Kjedeolje på sprayboks er heller ikke lov å ha med seg på fly så vi anbefaler at du tar med deg olje på flaske i stedet.

 

Tillat vekt og bestilling på forhånd

 
Husk at de fleste flyselskap har en maxvekt på sykkelkoffert på 23-25 kg

Til slutt vil vi anbefale at du bestiller plass til sykkelkofferten på flyet på forhånd. Sykkelen din er da sikret plass på det flyet du skal reise med og sjansen for at sykkelen kommer fram samtidig med deg er vesentlig større.

Dersom du har låst sykkelekofferten når du sjekker den inn, sørg for å ha nøkkelen lett tilgjengelig, Det hender fra tid til annen at sikkerthetspersonalet ved flyplassen ønsker å sjekke kofferten og da må den låses opp.

God tur!

Skrevet av Trond som har erfaring fra flybransjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *