BallisTec Carbon

BallisTec Carbon er Cannondales egne metode for høy styrke og høy stivhet i karbonkonstruksjoner Hva har det å si? Det gir Cannondale mulighet tilå kontrollere  stramhet og styrke, slik at de kan skyve grensene for hva gjelder lett vekt og kjøreopplevelse med total tillit (og livstidsgarantier.)   BallisTec er Cannondales proprietære metode for å oppnå høy styrke – og stivhetskarbon i konstruksjoner. Det er den ideelle blandingen av de mest avanserte materialene i verden kombinert med den mest avanserte karbonteknikken og designet. Resultatene snakker for seg selv. I terrengsykler lar det Cannondale bygge svært sterke, lette sykler som Scalpel-Si, F-Si og Habit. På landeveissykler muliggjør teknologien å skyve grensene for letthet og nøyaktig kontrollere rammens generelle stivhet og kjøreopplevelse på sykler som den nye SuperSix EVO, nye SuperX og Synapse.

Ultra-sterke fibre

Det hele starter med en basestruktur som består av ultra-sterke fibre, liknende de som brukes til militær-ballistisk beskyttelse. Disse karbonfibrene kombineres med kraftige harpikser som ligner på det som brukes i konstruksjonen av karbonbaseballkøller resulterer i en letthet og en stivhet, samt en slitestyrke designet for å tåle tusenvis av deformasjonssykluser i enhver karbonramme. Cannondale kombinerer disse fibrene og denne harpiksen i et opplegg som er utformet for å maksimere de anisotropiske (retningsspesifikke) egenskapene til fibrene i en karbonstruktur som er ekstremt lett, ekstremt stiv og i stand til å motstå høy belastning uten skade eller tap av strukturell integritet. Dette gjør at rammene kan passere i alle av Cannondales ekstremt tøffe og destruktive tretthetstestinger, og sikrer at de er i toppskiktet av kvalitet. For å justere rammens overordnede stivhet og kjøreopplevelse, legger de strategisk til de stivere og skjørere høy-modulusfibrene. Dette bidrar til skape et sammenkoblet nettverk av stivende fibre gjennom hele rammen, som igjen gir Cannondale mulighet til å justere ulik stivhet og avbøyning på forskjellige punkter gjennom rammen, noe som gir en utrolig balansert og nyansert kjøreopplevelse.

 

1

BALLISTEC CARBON CONSTRUCTION KOMMER I TO VERSJONER:


BALLISTEC HI-MOD ™ BallisTec på sitt beste. Begge versjonene har samme ultra-sterke basestruktur, men Hi-MOD-versjonen bruker en sofistikert blanding av høye og ultrahøye modulfibre for å skape stivelsesnettverket. På grunn av den ekstreme rigiditeten, kan de få enorm stivhet med mindre materiale, noe som holder den totale vekten nede til et minimum. Hi-MOD-fibrene leverer også en kommunikativ, livlig kjøretur som holder rytterne mer koblet til veioverflaten, og lar dem presse grensene med større kontroll.


BALLISTEC CARBON ™ Denne versjonen deler den samme strukturen, utformingen – og former som Hi-MOD versjoner, men stivheten og kjørefunksjonen blir slått inn med flere lag av mellommodulfibre, i stedet for de dyrere høymodulfibrene. Dette ekstra materialet legger til litt vekt, men gir lignende stivhet og avbøyning som Hi-MOD-versjonene, noe som gjør Cannondale i stand til å tilby BallisTec-teknologi til flere ryttere.