Achielle

Starten

I 1947 startet en mann med navn Achiel sin egen sykkelbutikk i den Belgiske byen Zwevezele. Den dag i dag, altså 70 år senere, lager barnebarna Peter og Tom, sammen med faren sin Jan, noen av Europas mest ettertraktede sykler i bestefarens navn.

Insprirasjon

Inspirasjonen til Achielle-syklene stammer fra det 20. århundre og kombinerer datidens design med nåtiden teknologi. Resultatet er klassiske retrosykler fullstappet med noe av den mest avanserte teknologien som finnes i sykkelbransjen.

Made in Belgium

Det som gjør Achielle unik, er at alt blir produsert i Belgia, i familiebedriftens egen fabrikk. Hver sykkel starter som et stålrør, og hele prosessen – altså alt fra kutting, sveising og kalibrering – blir gjort av de samme dedikerte menneskene.

Det ekte håndverket

Mens det i resten av bransjen blir mer og mer populært å outsource produksjon av sykkelrammer og deler til masseproduserende selskaper i Østen, har Achielle valgt å gå i en helt annet retning. De bygger alle delene sine selv – og det basert på tre generasjoner av erfaring og ekspertise.