Sesongen 2013

52cba4a2c140d

2013 sesongen er nå over og det er snart klar for ny oppkjøring til neste sesong. Jeg begynte 2013 med mine første Norges Cup ritt, noe som var et stort steg for meg fra 2012 hvor jeg stort sett bare kjørte maraton ritt. Målet for 2013 var å skaffe seg erfaring, som jeg skal ta med meg videre til de neste sesongene.

På det første Norges Cup rittet fikk jeg et lite sjokk over det tekniske nivået på løypene. I tillegg hadde vi liten erfaring med hvilket utstyr som krevdes. Dermed fikk jeg ikke helt den starten som jeg ønsket meg, men det kom seg utover året. Til tross for både oppturer og nedturer, er jeg veldig fornøyd med resultatene, spesielt sammenlagt i Norges Cupen, hvor jeg kom på 3. plass. Ellers kom jeg stort sett på 5 og 6 plass. Andre gode plasseringer ble 3. plass i sprint under NM og Norges Cup nr. 3 i Soon

NM var definitivt hovedmålsettingen min i 2013. Da jeg kom til Lillehammer 6. juli, ble jeg møtt av en svært hard løype. Jeg endte til slutt på en 6. plass i rundbanerittet. Jeg må si meg fornøyd med resultatet og tar med meg de gode og dårlige erfaringene videre ut i 2014.

Lokale maratonritt gikk derimot mye bedre resultatmessig i 2013-sesongen. Jeg vant Gardborgriket Rundt, Hårfagrerittet og kom på 2. plass på Nordsjørittet. Sesongen endte i september etter Birkebeinerrittet, hvor jeg endte på en 6. Plass. Jeg hang på teten frem til det første terrengpartiet, men så datt kjedet av samtidig som det kilte seg fast, så da ble jeg hengende etter og fikk aldri tatt igjen forspranget. Formen var ikke på topp heller, etter en litt for lang pause fra trening i sommerferien.

Neste år skal jeg sykle i junior- klassen. Jeg vet absolutt ikke hvilket nivå som er der, men at det er høyere enn det var i 2013 er sikkert. Derfor har jeg heller ikke satt meg noen bestemt målsetning enda. Jeg skal delta på de samme rittene som i fjor, men vil fokusere enda mer på Norges Cup.

I vinter har jeg fokusert på mye rolig trening etter god veiledning fra min personlige trener Lars Granberg fra Ølen og Team Toyota Fuji. Jeg vil benytte denne anledningen til å takke Lars for god ukentlig oppfølging gjennom 2013 !

Det neste som står på planen nå, en samling med Norges Toppidrettsgymnas sin terrengsykkellinje på Mallorca, treningsleir med Haugesunds Toppidrettsgymnas i Cádiz og oppkjøring til neste sesong som starter i slutten av april.

Til slutt vil jeg bare si tusen takk til Bike Brothers for at de valgte å sponse meg de siste to årene med en flott Bros Magic sykkel og veldig god service!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *