4fab6218ea1e5

Min oppvekst ble tidlig preget med aktivitet. Vokste opp på gård 8 km fra Tønsberg. I nærmiljøet var det fotballbane og skiløyper som jeg benyttet så ofte som mulig.

Sykkelinteressen fikk fart da jeg som niåring deltok i 5 km fellesstart i Skien i 1969. Senere ble det mer og mer sykling. Som medlem av Tønsberg CK ble det mange ritt og mange reiser. Mine tekniske kunnskaper om landeveisykling fikk jeg via alle fellestreninger fra denne tida.

Et høydepunktet kom da jeg som junior ble norgesmester i fellesstart i Fyllingsdalen (Bergen). Deltok i junior VM i Washington DC samme året og var med på 70 km lagtempo der vi ble nr. 4. Overgangen til seniorklassen ble noe tyngre, og jeg kuttet en periode ut aktiv idrett.

Etterhvert havnet jeg i Trondheim med studietid på NTH. Etter en periode med mye teori og lite fysisk utfoldelse ble jeg igjen motivert til å trene regelmessig. Fikk med meg hel- og halv-maraton løping, samt Birken på ski før det ble good-bye Trondheim da jeg fikk forespørsel om å bli medlem av et elitelag for Kristiansand CK. Det ble 4 begivenhetsrike år i Kristiansand med en fantastisk sykkelgjeng.

I denne perioden deltok jeg gjentatte ganger på landslaget, med VM fellesstart i Villach og OL fellesstart i Seoul som høydepunkter. I Stavanger kom jeg i kontakt med et lite MTB miljø via Hafrsfjord SK. Terrengsykling har vært hovedinteressen de senere år, med Birkebeinerrittet som et sesongmål. Det jeg kan teknisk i terrenget har jeg tilegnet meg via fellestreninger i regi av HSK.

Med ny Bros sykkel er målet å forsvare en plass på pallen i Birken. Har “tapetsert ” pallen i Birken i min aldersklasse siden 2000. Nordsjørittet er selvfølgelig et delmål i løpet av sesongen, og det har blitt en rekke starter her. Har imidlertid slitt med å holde hele løpet. Håper å rette på dette i år.