4fab6344e93de

Har helt siden eg var 8 år drevet idrett. Begynte med turn, fotball og svømming. Har aldri vært god i lagidrett, så fant fort ut at det måtte bli en individuell idrett. Det ble svømming som eg drev aktivt til eg var 18 år. Gav meg på topp, fikk med meg ett NM.

Etter svømmingen ble det noen rolige år, hev meg på surfebølgen og drev i mange år den lokale “Odda Brettseilerklubb”. I 1982 vant eg div 1 klassen under årets “Milk Festival” som var norges største seil festival den tiden. Det ble mere seiling etter dette, men byttet klasse og drev med “fun” seiling i mange år. Reiste rundt som en bohem, bleket hår, permanent i håret, les krøller, hadde ikkje dette fra naturens side, og alle seil bohemer hadde jo krøller.

Studier fulgte, først i Kongsberg, så i Grimstad, og til slutt ved Universitetet i Bergen. Her ble eg dratt inn i løpemiljøet til studentforeningen, må ha vært noe dame-greier, husker ikkje. Det ble ettervært mer og mer løping, flyttet etter vært til Stavanger i 1992, og begynte i IL Skjalg. Her traff eg for første gang Arnstein, en racer til å løpe nedover. Tror vi deltok sammen på elitelaget til Skjalg i Holmenkollen ett år. Eg løp etter vært lenger og lenger, det toppet seg med London Maraton i London i 1997, 2.43. Hadde vondt i beina i 2 uker.

Løpingen ble ettervært mer og mer smertefull, gjentatte skader gjorde at dette ikkje ble moro lenger. I 1995 bodde vi, giftet meg med Siri i 1994, 1 år i Stjørdal. Her oppe var det så glatt at det var nærmest håpløst å løpe.

Jeg drog ned til den lokale sportsbutikken og kjøpte langrennski. Det var meget gode muligheter for den slags. Gikk mitt første Birkebeinerrenn dette året og har gått siden. Det gikk 2 år før jeg greide merket, har idag 13 merker på ski, 13 på sykkel og 2 på løp. Tror jeg er den i Rogaland som har flest. Har gått eliteklassen i Birken 3 ganger, og har min beste plassering fra 2008 da eg ble 12 i klassen. Ble 7 i Sesilåmi dette året. Mine beste plassseringer har jeg derimot fra Birkebeinerrittet, ble 4 i fjor, og har de siste 7-8 årene blitt blant de 10 beste i klassen. Med ny Bros sykkel er målet helt klart pallen, og helst øverste trinn.

Trener idag mest ski om vinteren, og sykkel om sommeren, ligger jevnt på 10-12 t trening i uka, med opp mot 20 t, når det er ferie tid.

Mål: Profesjonell syklist om sommeren og skiløper på vinteren