4fab5ff626252
Fra tidlige barneår hadde jeg vært innom friidrett og fant ut at individuell idrett var det jeg likte best. Etter noen år med lite idrett og dårlig form tok jeg opp løpingen i 20 års alderen og begynte å trene seriøst.

Var i denne perioden medlem i Skjalg, satset først og fremst på mellom distanse. Høydepunkt sportslig var kanskje et dobbelt kretsmesterskap på 800m og 1500m. I ettertid tror jeg kanskje jeg skulle satset på lengre distanser, som for mange løpere ble det mye ømme akillessener som til slutt gjorde at jeg sluttet med løping. Lånte da tilfeldig en racersykkel og stilte opp i sykkelritt fra Flekkefjord til Sandnes. Løpet ble beinhardt, men jeg greide å komme med de første til mål. Dette var begynnelsen til sykkelkarrieren, den aktive karrieren ble relativt kort men intens.

Vi tilhørte på denne tiden Intruder teamet og hadde veldig bra støtte med utstyr og support. Min beste opplevelse fra den aktive terrengsyklingen var seier i Norgescup åpningen på hjemmebane i 1995. Etter å ligge på en 10 plass etter første runde, kjørte jeg meg opp til lederen på den siste av 10 runder og greide til slutt å avgjøre rittet.

Min verste opplevelse var Birken samme år, etter hard kjøring lå jeg i teten sammen med 10-12 ryttere i utforkjøringene etter halv times kjøring, her var det noen urutinerte landeveisryttere som laget velt i over 70 km/t . Resultat var knekt skulder og hjernerystelse og ødelagt sesong.

Etter dette har jeg stort sett deltatt på lokale ritt samt noen nasjonale ritt, har vel 2 norgesmesterskap som veteran 30-35 og 35-39 i denne perioden.

Trives best i tekniske løyper med god fart, her i distriktet er Vagleskogen favoritt området.

Som eier og driver av Bike Brothers sier det seg selv at tiden til trening er begrenset i sykkelsesongen. Satser på at solid erfaring veier opp for manglende trening